Ring de 15.000 de euro, inaugurat la Cupa „Meseşul”

Ediţia a 38-a a Cupei „Meseşul” a fost una specială pentru pugiliştii participanţi, aceştia având ocazia de a urca într-un ring nou, inaugurat chiar cu ocazia acestei gale. „Este un ring olimpic, pe care se pot organiza meciuri de box la orice nivel. Sunt foarte puţine ringuri de box de acest gen în ţară”, ne-a declarat directorul CSM Zalău, Silviu Mureşan. Ringul a fost achiziţionat de Primăria Zalău, preţul acestuia fiind de aproximativ 15.000 de euro.
Gala de box a fost organizată miercuri, la Sala Sporturilor din Zalău, fiind programate 15 meciuri la categoriile copii, cadeţi, juniori şi fete-seniori. Au participat pugilişti de la CSS Baia Mare, CSM Baia Mare, Progym Gheorgheni, Torpedo Zărneşti şi Crişul Oradea.
Gala a debutat cu două partide între patru pugilişti de la CSM Zalău, toţi fiind la primul lor meci într-o gală de box. Primul duel, la categoria 32 de kilograme, între Flaviu Boca (antrenor Ioan Popa) şi Andrei Florea (Ioan Dragoş) s-a încheiat nedecis, arbitrii declarându-l meci nul. Al doielea meci a fost câştigat de pugilistul Sebastian Rus, antrenat de Ioan Popa, acesta învingându-l la puncte pe Dorin Florean, pregătit de Ioan Dragoş, la categoria 35 de kilograme.
Primul meci la cadeţi a fost pierdut de reprezentantul CSM Zalău, Dobai Benjamin, antrenat de Ioan Popa, acesta fiind învins la puncte de Alexandru Princes, de la CSM Baia Mare, la categoria 48 de kilograme. Au urmat trei victorii consecutive pentru pugiliştii de la CSM Zalău. La categoria 51 kilograme, sportivul antrenorului Ioan Dragoş, Ovidiu Bican, l-a învins la puncte pe Arnold Lazăr de la Progym Gheorgheni. Victorie şi mai clară pentru Sorin Tout, la categoria 54 kilograme, sportivul pregătit de Dragoş învingându-l prin abandon în repriza a treia pe Denis Dima de la Torpedo Zărneşti.
La feminin, Naomi Ciurte (antrenor Ioan Dragoş) a reuşit să-şi învingă adrersara la categoria 46 de kilograme, Lorena Viscolţi de la CSS Baia Mare.
Duel băimărean la categoria 50 de kilograme, Helga Maxim de la CSM Baia Mare pierzând meciul cu Denisa Todea de la CSS Baia Mare. Categoria 66 de kilograme a pus faţă în faţă două pugiliste zălăuane. Gabriela Pintea, sportiva antrenorului Ioan Popa şi-a învins la puncte colega de club, Raluca Bota, pregătită de Ioan Dragoş. Alina Ştirb (antrenor Ioan Popa) a pierdut la puncte duelul cu Simona Sitar de la CSM Baia Mare, la categoria 64 kilograme.
Primul meci la juniori i-a pus faţă-n faţă pe Cosmin Hurducaş (CSM Baia Mare) ş Bartaş Attila (Progym Gheorgheni), la categoria 56 de kilograme, primul câştigând prin abandon în repriza a II-a. Victorie categorică pentru Ionuţ Chiş (antrenor Ioan Dragoş) la categoria 57 kilograme, acesta învingându-l prin abandon în prima repriză pe Ştefan Ionce de la CSS Baia Mare. În cadrul categoriei 64 de kilograme, Szabo Roland, de la CSS Baia Mare, l-a învins la puncte Alexandru Albu de la Torpedo Zărneşti. La categoria 66 kilograme, zălăuanul pregătit de Ioan Dragoş, Raul Pop l-a învins la puncte pe Gabriel Cici, tot de la CSM Zalău, antrenat tot de Dragoş. Sportivul antrenorului Ioan Popa, Alin Ciupe a câştigat la puncte în faţa băimăreanului Bogdan Tarţa, la categoria 64 kilograme.
Ultimul meci al galei s-a disputat între Alin Telecan (CSM Baia Mare) şi Rareş Macaru (Crişul Oradea), bihoreanul câştigând duelul categoriei 76 de kilograme.
Ediţia din acest an a fost organizată de CSM Zalău în colaborare cu Primăria Zalău şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj, toţi participanţii primind câte o cupă din partea organizatorilor.

One Thought to “Ring de 15.000 de euro, inaugurat la Cupa „Meseşul””

  1. Anonim

    Bravo GABRIELA PINTEA .Felicitari !

Leave a Comment